Bästa motorcykelmärken

Bästa motorcykelmärken

Motorcyklar är den mest eleganta och beundrade transportformen överallt i världen. Runt 200 miljoner motorcyklar används över hela världen och antalet ökar för varje år. Listan är oändlig från tourers till sport, enduro till choppers; dessa moderna motorcyklar erbjuder bekväma körställningar med ett speciellt utseende.

Motorcyklar uppfattas att ha ett eget samvete; de gör din resa äventyrlig och spännande. De är snabba, manövrerbara och smidiga och ger föraren frihet att åka vart som helst, när som helst.

Varje mc-åkare har sina egna specifika preferenser när det gäller att välja mellan märken. En del anser kanske designen och specifikationerna som den viktigaste köpfaktorn medan andra kan påverkas av tekniken och topphastigheten. Du kan också stöta på de typer som gillar klassiska, retro- och vintagemotorcyklar eller de som väljer sina mc specifikt för långturer.

Även om det inte är något fel på att hålla fast vid sin stil, är det viktigt att välja rätt märke innan du investerar dina surt förvärvade pengar.

Låt oss titta på några av de bästa motorcykelmärkena som är populära bland mc-åkare för deras prestanda, körglädje och pålitlighet.

Topp 10 motorcykelmärken i världen

Honda Rebel
Honda Rebel

Honda

Honda har sitt huvudkontor i Tokyo och har varit den största motorcykeltillverkaren sedan 1959. Under 2019 noterade företaget en produktionsmilstolpe på 400 miljoner tillverkade enheter, vilket då var högst bland alla motorcykelmärken globalt.

Vare sig det är långfärdsmotorcyklar som Rebel 1100 och Africa Twin, eller terrängcykelsegmenten; så är Honda hyllade för sin kvalitet och pålitlighet bland motorcykelgemenskapen över hela världen.

Varumärket är känt för att producera extremt mångsidiga motorcyklar med massor av kraft och komfort anpassade för att matcha olika körstilar. De levererar såväl prestanda som användbarhet och är njutbara även i låg hastighet, något som skiljer dem från de flesta andra motorcykelmärken!

Oavsett om det är supersport, cruiser, äventyr eller en stadstur; Honda har verkligen etablerat sig på marknaden inom hela åksegmentet, vilket gör det till det främsta motorcykelmärket i världen.

Yamaha MT
Yamaha MT

Yamaha

När det kommer till stil och spänning finns det ingen annan som kan jämföras med Yamaha – ett annat briljant motorcykelmärke baserat i Japan. Företaget noterade en försäljning på fem miljoner motorcyklar globalt, vilket gör det till det näst största motorcykelmärket i världen och en omedelbar konkurrent till Honda.

Med sin första produktion någonsin 1955, har Yamaha framgångsrikt tagit sig in i alla möjliga körsegment som trail, enduro, motocross, elektriska och till och med konceptmotorcyklar.

Inte att förglömma några av de legendariska motorcyklarna som YD2, YDS3C Big Bear, TR3, YZ250, OW48 och RZ500 som banade väg för Yamaha genom att vinna många världsmästerskap.

Yamaha motorcyklar är jämförelsevis billigare att köpa och lätta att underhålla. Dessutom är de mycket smidigare och snabbare i kurvorna. Så om du tränar för att åka på en crossmotorcykel för första gången, kommer Yamaha att visa sig vara din perfekta följeslagare på grund av dess manövrerbarhet.

Kawasaki Versys
Kawasaki Versys

Kawasaki

Med mycket erfarenheten från tillverkning av flygplansmotorer har Kawasaki Heavy Industries, ett multinationellt varumärke med ursprung i Japan, producerat många historiskt hyllade motorcyklar inklusive H1, Z1 och GPz900R.

Deras strikta kvalitetsstandarder och högeffektiva teknik har höjt standarden för den globala tvåhjuliga industrin. Företaget fokuserar på att bygga högproduktiva motorer som också är miljövänliga.

Kawasakis motorcyklar sticker ut i mängden på grund av sin högpresterande motor, eleganta utseende, pålitlighet och sin körupplevelse. Deras uppdrag att designa de bästa motorcykelmotorerna i världen har lett till att de producerat kraftfulla men raffinerade motorcyklar som passar såväl nybörjare som proffsförare.

De är lätta att köra och bekväma nog att åka på långfärdsturer med dina vänner. Dessutom erbjuder motorcyklar från Kawasaki en trevlig och givande körupplevelse som ingen annan motorcykel kan erbjuda.

Triumph Tiger 800 XC
Triumph Tiger 800 XC

Triumph motorcyklar

En av de största brittiska motorcykeltillverkarna som säljer mer än 60 000 motorcyklar varje år globalt; Triumph har stora tillverkningsanläggningar i Thailand.

Det är det mest populära valet bland äventyrsentusiaster och långdistansåkare och är det mest tillfredsställande motorcykelmärket bland mc-åkare. Dessa motorcyklar är en blandning av enduro och cruiser som gör dem till dubbelsportsmotorcyklar.

Den mycket hyllade street fighter-motorcykeln Triumph 675 cc Street Triple är deras bästsäljande motorcykel. Med lanseringen av Triumph Tiger 800 och Tiger 800 XC 2010 blev varumärket en mycket allvarlig konkurrent till BMW F800GS.

Från och med 2019 har Triumph aktivt tillverkat och levererat racingmotorer i världsklass för FIM Moto2 World Championships, vilket ger Honda en hård konkurrens.

BMW S1000RR
BMW S1000RR

BMW

Tysklands mest älskade motorcykelmärke, BMW, är känt för att tillverka sport-, touring-, roadster-, äventyrs- och urbana motorcyklar sedan 1920. Deras första motorcykel någonsin, BMW M2B15 hade en platt dubbel bensinmotor tillverkad strax efter 1:a världskriget.

Hittills sker hela motorcykeltillverkningen i Berlin, med undantag för G310-serien som för närvarande byggs i en indisk fabrik.

BMW är kända för sina motorer med en medelstor och hög kapacitet; företaget tillverkar motorer från 310 cc upp till 1 802 cc. Några av de mest populära motorcyklarna inkluderar R1200GS, R1200GS Adventure och S1000RR som banade väg för varumärket i världsmästerskapen för motorcyklar.

Med lanseringen av BMW G450X gick företaget in i en hård konkurrens även inom terrängmotorcykelsegmentet.

För närvarande producerar BMW fyra klasser av motorer för att tillgodose olika typer av förare; F & G-serien, F-serien, R-serien och K-serien.

KTM RC390
KTM RC390

KTM

Det som började som en reparationsverkstad för dieselmotorer 1934, blev efter en rad omstruktureringar och förändringar av intressenter, ett världsberömt varumärke inom motorcykelindustrin.

Redan 1974 vann KTM sitt första världsmästerskap i motocross någonsin i 250cc-kategorin. Hittills har varumärket vunnit 96 MXGP-, MX1- och MX2-mästerskap tillsammans.

Varumärket har ett bevisat rekord för att visa upp kompromisslösa resultat när det kommer till kraft och prestanda. Deras motorcyklar är byggda med färdigheter och har en egen karaktär och kallas för ”motorcyklar med en tävlingsfilosofi”.

Några av de mest välkända motorcyklarna som KTM har producerat hittills är RC390, 200 Duke och 1290 Super Duke R.

KTM:s terrängmotorcykelsegment inkluderar Motocross, Cross-Country, Enduro och Free Ride. Gatumotorcykelsegmentet inkluderar Supermotorer, Äventyr, Sport, Supersporter och Supermotorcyklar.

Harley-Davidson Iron 883
Harley-Davidson Iron 883

Harley Davidson

Harley är det populäraste motorcykelmärket i världen och det mest föredragna cruisermärket i USA. Varumärket var ansvarigt för att lyfta stilen på chopper och 90-talets samtida motorcyklar. Den moderna Harley Davidson är byggd för att tåla, utformad för att utforska och designad för att åka på alla slags äventyr.

Några av de hyllade motorcyklarna från Harley inkluderar Street Bob 114, Fat Boy 114, VRSCDX Night Rod Special, FXDWG Dyna Wide Glide och 2006 VRSCSE2.

Motorcyklarna som produceras av Harley är fullpackade med högpresterande motorer som ingen annan konkurrent kan matcha. Förutom prestanda är Harley-motorcyklar en perfekt balans mellan skönhet och styrka. Denna mångsidiga långdistansmotorcykel erbjuder en anpassad styling som har satt ett riktmärke i motorcykelvärlden.

Aprilia V4 RSV4
Aprilia V4 RSV4

Aprilia

Aprilia, ett italienskt företag, som har blivit ett av de bästa och mest populära motorcykelmärkena i världen. Efter andra världskriget kom Aprilia in på marknaden för motorcyklar med en liten kapacitet. Från och med idag har företaget en serie supermotorcyklar inklusive 1 000 cc V-twin RSV Mille och V4 RSV4, och gatumotorcyklar med en kapacitet på 125 cc, 250 cc och 500 cc motorer.

Sedan 2004 har Aprilia vunnit många SuperMoto World Championship-titlar i både S1- och S2-klasserna. De har också vunnit Superbike-världsmästerskapet 2010 med lanseringen av RSV4; en specialiserad V-4-motor.

Aprilia är en pionjär när det kommer till teknik, effektivitet och tillförlitlighet. Deras mycket sofistikerade och kraftfulla motorer garanterar en maximal pålitlighet och hållbarhet. Dessutom fokuserar företaget på komfort samtidigt som det tänker på olika faser av åkturen (acceleration, gassläpp, bromsning och ett konstant gaspådrag) och den övergripande säkerheten för föraren.

Ducati Scrambler Sport Pro
Ducati Scrambler Sport Pro

Ducati

Ducati ägs av den italienska biltillverkaren Lamborghini och är ett premiummotorcykelmärke som är känt för att tillverka helt fantastiska och banbrytande högpresterande motorcyklar.

Ducati kännetecknas av att producera fyrtakts, tvåcylindriga kolvmotorer med en okonventionell V2-ventildesign som levererar en enorm kraft och vridmoment.

Sedan 1988 har Ducati vunnit 14 världsmästerskap för mc-åkare och 17 världsmästerskap för tillverkare. Med mer än 320 segrar i sitt namn har det blivit det mest föredragna motorcykelmärket bland Europas mc-förare.

Även om varumärket producerar ett brett utbud av motorer, har dess primära fokus alltid legat på premiummotorer med en hög prestanda.

Ducati Multistrada 1260 S, Superleggera och Panigale V4 R är några av flaggskeppen för supersportmotorcyklar som applåderas för att vara de mest avancerade konsumentmotorcyklarna över hela världen.

Norton Commando 961 Cafe Racer MkII
Norton Commando 961 Cafe Racer MkII

Norton

Grundades 1898 som ett reservdels- och tillbehörsföretag; Norton, är ett ikoniskt brittiskt märke som firas över hela världen, och de byggde sin första motorcykel år 1902.

Detta drygt hundraåriga motorcykelmärke har reserverat ett unikt utrymme när det gäller legendariska motorcyklar och tjänat som inspiration för många nya märken.

Interpol 2, Classic, Commander, Dominator, Commando 961 SF MkII, Commando 961 Cafe Racer MkII och Commando 961 Sport MkII är några av de hyllade motorcyklarna som producerats av Nortan.

2018 tilldelades Norton ”snabbaste brittiska motorcykel” på Isle of Man TT med en rekordtid på 131,745 mph.

Från och med 2020 har TVS förvärvat hela Norton Motorcycles och företaget fortsätter att driva sin produktion i England.